Author Message

<  MegaSquirt Fuel Injection  ~  installing the MS1, Wideband O2 sensor question

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 2:51 am
SilverSilverJoined: Mon Oct 16, 2006 6:55 amPosts: 7
Iv finished building the ecu, and im just waiting to find another stock one to butcher for the plug to make a harness. im so egar to get it in im almost willing to butcher my only good one... :wink:


i bought a innovate wideband kit and gauge when i got my MS kit.
when i go to put it in the car, do i have to use the original NB o2 sensor for the megasquirt or can i just simply swap in the wideband and change the relevant settings on megatune?

im a little confused about the wiring really, the NB having only 2 wires and the WB having 5, or are the 3 extra just the heater, and gauge signal? honestly i havent looked back into the manual of the LC-1 since i thought of this, i presumed i would have to run the NB and WB...

what has everyone else done?

ill have another read of the manuals tonight and see what i can work out for myself.

thanks guys


Offline Profile
PostPosted: Thu Sep 30, 2010 4:52 am
User avatarVerdeVerdeJoined: Mon Nov 29, 2004 12:26 amPosts: 4056Location: Gothenburg, Sweden
Usually Innovate have a simulated NB output from their unit if you can't configure the MS to take a WB input (naturally, the WB would be better). There is usually a WB output from the Innovate stuff as well.
You must use the complete Innovate kit to get a WB signal (ot probably any signal) and you can not replace any connectors on the harness for the WBO2 sensor. This is VERY important to understand.



_________________
Mats Strandberg
-Scuderia Rosso- Now burned to the ground...
-onemanracing.com-

GTV 2000 -77 - Died in the fire.
155 V6 Sport -96 - Still lives!
Offline Profile
PostPosted: Thu Sep 30, 2010 6:18 pm
SilverSilverJoined: Mon Oct 16, 2006 6:55 amPosts: 7
thanks,

i understand i have to use the whole kit, and not just bit and pieces.

i had another read last night and brief google before bed, and the lc-1 has a WB signal [brown wire] and a NB [yellow].
from diyautotune's website FAQ i gather i can change the output of these signal wires, not sure if i can change the yellow to give a WB signal though. ill read more about that later.

the brown wire goes to the gauge to give the gauge its signal. can i just 'T' in to supply the megsquirt with a WB signal? or should i use the NB sigal by itself?

i can imagin t'ing in would cause a problem.


Offline Profile
PostPosted: Thu Sep 30, 2010 6:49 pm
SilverSilverJoined: Mon Oct 16, 2006 6:55 amPosts: 7
http://www.msefi.com/viewtopic.php?f=38&t=36125

i found my answer!

thanks,
and im sure ill be back!


Offline Profile

Display posts from previous:  Sort by:

All times are UTC - 8 hours
Page 1 of 1
4 posts
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Search for:
Post new topic  Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum