Author Message

<  MegaSquirt Fuel Injection  ~  Can't get the Tacho working with EDIS

PostPosted: Mon Jul 25, 2011 4:21 am
SilverSilverJoined: Mon Mar 28, 2005 7:00 amPosts: 10Location: Melbourne Australia
Hi

I know this forum is for GTV6ers, and my case refers to a GTV4, but I'm hoping similarities with the Alfetta tachometers are consistent enough for someone to be able to help me.

I tried posting elsewhere but nobody has responded. This is my final try, so I hope someone out there can help.

I have almost completed my MSII build and for ignition I want to control an EDIS 4 module with it.

I have recently installed the EDIS but without the MSII to control it, I just have it running in default mode (i.e. 10deg advance).

The problem is that I can't get the Alfetta tacho to work from the EDIS 4 controller.

I tried the CTO and IDM signals but no bloody good.

I read a post in a BWM forum that mentioned using a .22uf cap to filter the signal, I tried that but still NBG.

I tried the circuit mentioned in the Megasquirt manual - with the 2 diodes and the zener diode but still NBG.

Has anyone got this working on their GTV6?

If so how ?

thanks in advance
Sam



_________________
I'd rather push my Alfa than drive Jap crap.
Come to think of it, I often do ! :roll:
Offline Profile

Display posts from previous:  Sort by:

All times are UTC - 8 hours
Page 1 of 1
1 post
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Search for:
Post new topic  Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum
cron